Алматы. 6 желтоқсан. 7kun.kz — Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген күнкөрістің ең төменгі деңгейі 2017 жылы қарашада өткен аймен салыстырғанда 9,4 пайызға төмендеді. Ал, 2016 жылғы қараша айымен салыстырғанда 10,2 пайызға жоғарылады, деп хабарлайды ҚР Ұлттық Экономика Министрлігі.
Оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі 21,7 пайыз, май және тоң май өнімдері мен жұмыртқа - 17,2 пайыз, жемістер мен көкөністер - 10,6 пайыз, сүт, нан және жарма өнімдері - 8,2 пайыз, қант, шай және дәмдеуіштер - 2,3 пайызды құрады.