Алматы. 18 сәуір. 7kun.kz – Күн сайын қызыл (сиыр еті, шошқа еті, қой еті) және өңделген етті тұтыну ішек обырымен аурудың ықтималдығын аз мөлшерде арттыра алады, деп мәлімдеді Оксфорд университетінің зерттеушілері. Ғылыми жұмыс нәтижелері International Journal of Epidemiology журналында жарияланды.
Зерттеу алты жыл бойы жүргізілді. Бұл үшін сарапшылар 500 мың пациенттің деректерін жинады. Осылайша, ғылыми жұмыс басталған кезде 40-69 жас аралығындағы адамдардың арасында ішек обырының 2 609 жағдайы тіркелді.
Нәтижесінде зерттеушілер онкологиялық аурудың даму қаупі 76 грамм қызыл және қайта өңделген етті жеген адамдардың 21 грамм және одан аз жейтіндерге қарағанда 20%-ға жоғары болғанын анықтады.
Тэги:
Похожие материалы
Новости
Экономика
Олжас Бектенов провел заседание Совета директоров Kazakh Invest
- 11 желтоқсан, 2024