Астана. 2 желтоқсан. 7kun.kz – Қазақстандықтар тұзды Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымы ұсынған қауіпсіз деңгейден төрт есе артық тұтынады. Бұл туралы сенат депутаты Ақмарал Әлназарова айтты, деп хабарлайды 7kun.kz.
Оның айтуынша, Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымының тұзды тағамға қосу деңгейін азайтуға қатысты белгілеген нұсқауына сәйкес, 2025 жылға қарай тұзды пайдалануды 30%-ға азайту қажет.
«Осының салдарынан артериялық гипертензия мен жүрек-қан тамыры ауруларының, II типті қант диабетінің және онкологиялық аурулардың кейбір түрлерінің өршуіне қатысты негізгі қауіп факторларының бірі болып отыр», – деді ол.
Тэги:
Похожие материалы
Новости
Экономика
Олжас Бектенов провел заседание Совета директоров Kazakh Invest
- 11 желтоқсан, 2024